Domov Založba Posavje - dežela knjig?

Posavje – dežela knjig?

zalozba-110Knjige nas spremljajo skozi celo življenje: najprej beremo tiste, po katerih hrepeni naša otroška radovednost, nato se jim pridružijo tudi tiste, ki jih moramo brati, saj nam tako narekuje šolski sistem, kasneje pa se v nas zopet prebudi tiha želja po pisani besedi.
Zdaj, ko zaradi krajšega dneva hitreje pobegnemo v zavetja svojih domov, bo knjiga zanimiva in dobra družba. In zakaj ne bi uživali ob kateri izmed knjig domačih avtorjev?

Posavje – dežela knjig?
»Posavje je pa že prava dežela knjig!« je bil eden izmed mnogih vzpodbudnih komentarjev ob lanskoletni, prvi predstavitvi naše založbe na slovenskem knjižnem sejmu v Ljubljani. Posavje - dežela knjig: marsikomu bi se ta trditev na prvi pogled res zdela nenavadna, a bi si gotovo premislil ob dejstvu, da so se v Posavju že stoletja rojevale knjige in ideje zanje (spomnimo se le Bohoriča, Dalmatina, Valvasorja, Mencingerja, Zupančiča ...), in novici, da mnoge knjige ugledajo luč sveta v Posavju tudi danes, posavski avtorji pa lahko ustvarjajo in stopajo v knjižni svet pod okriljem posavske založbe Neviodunum.
Skozi leta vztrajanja pri kvaliteti izdaj in trdega dela, nam je uspelo, da imajo danes bralke in bralci lahko na svojih knjižnih policah pester izbor del avtorjev, ki izvirajo iz naših krajev. Majhna založba z jasnim poslanstvom vzpodbujanja domače literarne ustvarjalnosti bo tako že naslednje leto dosegla velik založniški uspeh: rodila se bo že štirideseta izvirna publikacija!


In katero knjigo boste izbrali vi?
Pod sloganom »Knjige iz Posavja« lahko bralke in bralci, doma in po Sloveniji, odkrivajo športne monografije, pesniške zbirke, almanahe, poljudna zgodovinska dela, knjigo o peki, knjigo o planinstvu in ljubezni do gora, strokovna dela, učbenik o jedrski tehniki, otroške slikanice, zbirko verzov za različne priložnosti, ponatise starih knjižnih izdaj, romane, zbornike, kratke zgodbe in druga zanimiva dela.
Da boste lažje našli pravo knjigo zase, smo vam v nadaljevanju pomagali z nekaj idejami. Večinoma gre za sveže naslove iz založbe Neviodunum, za prihajajoči praznični čas pa smo pripravili tudi posebne tematske darilne komplete.
Knjiga je zvesta prijateljica - povabite jo v svoje proste urice.


Vprašajte nas...

Za vaša vprašanja o vsebini knjig, cenah, darilnih kompletih, posavskih avtorjih, predstavitvah in podobno smo dosegljivi na telefon 040 634 783 ter Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Ob tej priložnosti pa vas tudi vabimo, da vse naše knjige spoznate na sedežu založbe Neviodunum v Krškem (Trg Matije Gubca 3, Hotel City) ali si več o njih preberete tudi na www.posavje.info/splosno/zalozba.

 
Pasica
▼ Izredna ponudba ▼
1.20 €

Kaj se dogaja?
Prejšnji mesec Januar 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 1 1 2 3 4 5 6 7
week 2 8 9 10 11 12 13 14
week 3 15 16 17 18 19 20 21
week 4 22 23 24 25 26 27 28
week 5 29 30 31
Avtorji in uredniki