Speedway v Sloveniji

Speedway magazin

 


 

 Vse novice tukaj

 

 

 

 

 

 

Speedway muzej

 

logo-speedwayValvasorjeva knjižnica Krško s pripravo in odpiranjem posebnih zbirk ter z izvajanjem projektov s področja domoznanstva uresničuje svoje poslanstvo kulturnega in informacijskega središča v lokalnem okolju in regiji. V skladu s to programsko usmeritvijo smo v mesecu septembru 2009 v knjižnici odprli tudi stalno posebno zbirko ali »muzej v malem« z naslovom Speedway v Sloveniji. To je edina tovrstna javno dostopna zbirka v Sloveniji.

Razstavili smo številne predmete, ki so pomembni za odvijanje dirk – od opreme voznika, motorja in delov opreme, do startnih številk, pokalov in priznanj ter marsikaj drugega. Predvsem pa se za vsakim predmetom v zbirki skriva zgodba o več kot polstoletni zgodovini slovenskega speedwaya, o posameznih voznikih in o preteklih dogodkih, ki so oblikovali ta poseben in zanimiv šport. Lahko pa si ogledate tudi nekaj kratkih filmov iz zgodovine slovenskega speedwaya.

Zbirka je na ogled vsak dan v odpiralnem času Valvasorjeve knjižnice Krško, Cesta krških žrtev 26, Krško, za vodene oglede pa se lahko dogovorite na tel.: 07 4904 000 ali e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

{gallery}galleries/speedway{/gallery}