Domov Zavod Neviodunum

Zavod Neviodunum

Zavod NEVIODUNUM je neprofitna organizacija, ki deluje na področju kulture v Posavju, t.j. predvsem v občinah Spodnjeposavske statistične regije - Krško, Brežice, Sevnica in Kostanjevica na Krki, pa tudi razvojne regije, v katero sta vključeni občini Radeče in Bistrica ob Sotli.

 

Ime

Zavod nosi ime po antičnem mestu Neviodunum (na območju današnjega Drnovega), ki je v prvem stoletju n.št. postalo središče gospodarskega, političnega in kulturnega življenja širšega prostora od današnjih Gorjancev do Višnje gore. Kot najstarejše imensko izpričano naselje Krškega polja je pojem v slovenski arheologiji po bogastvu oblik in gradiva, ki je bilo tu izkopano. Prevzem imena tako pomembnega, a danes premalo znanega in spoštovanega regionalnega centra, pomeni za nas velik ustvarjalni navdih.

 

Mediji

Neviodunum je največja povsem posavska in samostojna medijska hiša, ki izdaja časopis štirinajstdnevnik Posavski obzornik in njegove tematske priloge. Naši novinarji in sodelavci upravljajo tudi informacijsko središče pokrajine Posavje na svetovnem spletu - www.posavje.info. Tretjo programsko enoto zavoda predstavlja založništvo knjig iz Posavja, v okviru katerega smo pripravili in izdali že preko 30 naslovov z raznoliko tematiko.

 

Založba knjig

Neviodunum postopoma oblikujemo v sodobno zasnovano informacijsko, komunikacijsko in kulturno razvojno središče, ki s svojimi projekti in dejavnostjo vse bolj sega tudi preko meja Posavja. Uprava Zavoda Neviodunum in uredništvo njegovih medijev ter založništva sta si za enega poglavitnih poslanstev, poleg obveščanja o dogodkih lokalnega pomena izbrala posredovanje lokalne oz. regionalne identitete v nacionalni in evropski prostor. Vsa našteta prizadevanja so seveda usmerjena k osrednjemu cilju povečevati kvaliteto življenja prebivalcev lokalnih skupnosti oziroma regije v tem jugovzhodnem delu države.

 
▼ Izredna ponudba ▼
10.00 €

Kaj se dogaja?
Prejšnji mesec Marec 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 9 1 2 3 4
week 10 5 6 7 8 9 10 11
week 11 12 13 14 15 16 17 18
week 12 19 20 21 22 23 24 25
week 13 26 27 28 29 30 31