Domov Posavje Info portal

Multimedjski informacijski center

logo posavje.infoPosavje predstavlja geografsko, kulturno, zgodovinsko in družbeno-ekonomsko zaokroženo celoto - posavsko regijo, ki je od leta 1996 opredeljena tudi kot ena izmed dvanajstih statističnih regij (Spodnje Posavje). Posavske občine in njihova politična vodstva so večkrat, še posebej pa z deklaracijo leta 1998, izrazile željo in zahtevo, da pridobijo status pokrajine.
Spletni portal www.posavje.info je elektronski dnevnik in pomembno križišče informacij v regiji oziroma pokrajini Posavje, ki danes obsega občine Krško, Brežice, Sevnica in Kostanjevica na Krki (v okviru t.im. razvojne regije pa sta se jim od maja 2007 pridružili tudi občini Radeče in Bistrica ob Sotli.

Vsebinska zasnova

Posavje.info je najmlajši izmed medijev Zavoda Neviodunum z novinarsko in dopisniško mrežo, ki zbira prispevke na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , pripravljamo ter urejamo za objavo pa jih v skupnem uredništvu v Krškem.
V redakciji Posavje.info prednostno zbiramo in objavljamo vesti, poročila in različne informacije o dogajanju na območju Posavja, poleg tega pa tudi vse tisto, kar je kakorkoli povezano z ljudmi iz Posavja in zato zanimivo za bralce portala.
Obvestila, ki nam jih posredujejo organizatorji različnih prireditev, srečanj, športnih dogodkov, večjih družabnih prireditev in koncertov posredujemo v spletni napovednik, večino teh napovedi pa objavimo tudi v Posavskem obzorniku v rubriki Kam v Posavju.
Portal Posavje.info z različnimi interaktivnimi rubrikami in orodji omogoča sodoben in neposreden način obravnavanja različnih aktualnih tem lokalnega, regionalnega in tudi nacionalnega pomena, saj se preko njega v razpravo o aktualnih temah in problemih lahko vključujejo posamezniki, ki se sicer ne morejo ali ne želijo.

Cilji in poslanstvo

Posavje.info s svojo dostopnostjo in ažurnostjo prinaša zanimive in koristne informacije prebivalkam in prebivalcem posavskih krajev, organizacijam, podjetjem in institucijam s sedežem v Posavju.
Posavkam in Posavcem, ki zaradi poslovnih, izobraževalnih ali turističnih namenov potujejo ali se zadržujejo v oddaljenih krajih sveta, omogoča sprotno obveščenost o dogajanju v njihovem domačem okolju.
Izseljencem, rojakom, sorodnikom, prijateljem, ki dlje časa živijo izven regije po drugih krajih Slovenije ali celo v tujini, lahko pomeni zelo prijetno in tudi uporabno vez z domačimi kraji.
Tujim državljanom, gospodarskim družbam in organizacijam, ki jih zanimajo razmere in dosežki ter možnosti sodelovanja ali zgolj potovanja, lahko Posavje.info predstavlja prvi most do širših in konkretnejših informacij o področjih njihovega posebnega zanimanja.
S portalom Posavje.info vzpodbujamo in izboljšujemo komuniciranje znotraj regije, o kateri mnogo govorimo in s katero se veliko ukvarjajo politiki in različne institucije. V vsakdanji praksi pa se pokaže, da veliko premalo vemo, kaj se dogaja ljudem ob Savi, Mirni, Krki in Sotli. Čeprav politiki trdijo drugače, so tudi razdalje med tistimi, ki odločajo o za našo prihodnost pomembnih rečeh, še vse prevelike.
Ob obveščanju o dogodkih lokalnega oz. regionalnega pomena je pomembno tudi posredovanje lokalne oz. regionalne identitete v nacionalni in evropski prostor. Posavje.info postopoma gradi bogato zbirko informacij o Posavju in nenazadnje, tako kot ostali mediji in dejavnosti Zavoda Neviodunum pomeni prispevek k povečevanju kvalitete življenja prebivalcev v tem delu države.

 
Kaj se dogaja?
Prejšnji mesec Marec 2018 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 9 1 2 3 4
week 10 5 6 7 8 9 10 11
week 11 12 13 14 15 16 17 18
week 12 19 20 21 22 23 24 25
week 13 26 27 28 29 30 31