Domov Založba Knjige v pripravi

Knjige v pripravi - Iz knjižnega programa založbe Neviodunum 2012/2013:

Neviodunum: Izgubljeno mesto - The lost city

Ljudmila Šribar

Naslovnica_neviodunumO Neviodunumu kljub večstoletnim izkopavanjem dediščine nimamo domače zgoščene, poljudno predstavljene monografije, ki bi pritegnila védenje o njem za širši krog prebivalstva. Zavod Neviodunum iz Krškega zdaj pripravlja tako delo, tudi z upanjem, da bi na Drnovem samem, v občini Krško ali celo širše stekel celovit projekt predstavitve »rimske omike«, ki je bil zasnovan že v 60. letih 20. stoletja, a je bil žal odrinjen (Peter Petru, Nataša Stupar Šumi, Marija Ana Uršič)...

 

 

Preberi več...

 

Vsi slovenski župani

Več avtorjev

slovenski-zupani

Knjiga bo poleg uvoda o razvoju funkcije župana v slovenski zgodovini in še posebno v novejšem času vsebovala kratke predstavitve ter portrete županov in županj vseh slovenskih občin od leta 1994 do danes, poleg njih pa tudi nekdanje predsednike občinskih skupščin, ki so bili izvoljeni leta 1990 in so vodili tedanje občine v času osamosvojitve oziroma do leta 1994. V prvi tovrstni knjigi pri nas boste spoznali preko 500 aktualnih in nekdanjih županov tako največjih kot najmanjših slovenskih občin (210).

 

V pripravi tudi

Brežiške študije 4:

S frančiškani smo si bili dobri -Tri stoletja Brežiških frančiškanov

(Več avtorjev)

 

Posavski biografski leksikon

Več avtorjev

posavski-biografski-leksikonV knjigi bodo prvič na enem mestu zbrani osnovni biografski podatki o pomembnih osebnostih s področja današnje regije Posavje in tistih, ki so bili po svojem delu, življenju ali smrti povezani s tem prostorom. Preko 1000 biografskih opisov imen iz mnogo širšega seznama osebnosti, ki so soustvarjale bogato kulturno dediščino posavskih krajev in celotnega naroda skozi stoletja - od rimskih časov do danes. Spoznavanje njihovih usod, predvsem pa njihovega ustvarjalnega dela, nam lahko pomaga pri seznanjanju s časom, v katerem so živeli.

 
Pasica
Avtorji in uredniki